// NASILJE NAD ŽENAMA //

by - фебруар 03, 2017



STOP NASILJU!

Inspiraciju da pišem na ovu temu sam dobio pre par večeri kada sam na televiziji gledao emisiju u kojoj je bila žena koja je žrtva nasilja.

Ona je pričala o tome kako ju je bivši suprug tukao, pretio, mučio. Policija je sve to znala ali nisu hteli ništa da urade. Zbog čega? Zašto jedna javna služba koja je dužna da zaštiti narod i smesti bagru gde treba, ništa nije preduzela povodom toga? Zato što im je taj ološ (ne znam kojim imenom bih nazvao tako nešto) drug. Pitam se samo do kada će to tako da bude. Da li ovde, u našoj zemlji postoji neko normalan ko će da uradi nešto povodom toga? Toliko pitanja, toliko nepravde, a i dalje niko ništa ne preduzima povodom toga.

Čuo sam za mnogo situacija iz kojih su žene jedva izlazile sa živom glavom. Uglavnom do toga dolazi tako što se čovek/suprug napije ili koristi psihoaktivne supstance a onda ne zna šta bi radio sa sobom pa mu sve oko njega smeta, a prvenstveno žena. Ili se oseća slabiji od žene pa hoće sebi da dokaže suprotno pa je prebije. 








Mnoge žene se plaše da priznaju šta proživljavaju svakoga dana. Razlog je strah da ako prijave policiji nasilje da će ih suprug naći kad tad i “naplatiti” im to. Žene se boje da prijave nasilje zato što dobijaju kojekakve pretnje. Svakog dana žive u strahu da li će izvući živu glavu iz toga. Takođe, ljudi iz okoline koji znaju šta se dešava sa njihovim komšijama/rodbinom ne preduzimaju ništa.  Ćutnjom se ništa ne postiže. Uradite nešto ljudi, pomozite drugima dok to ne ode predaleko!
 
Postoje i one žene koje su svesne činjenice da im je suprug sklon nasilju, ali su i dalje sa njim jer ga vole. Zaista bih želeo da znam kako možeš voleti nekoga ko svaki dan vrši torturu nad tobom. Kako možeš iznova i iznova da ga poljubiš, provodiš vreme da njim i ispred svojih prijatelja se praviš kako imate savršen brak? Zanima me kako neke žene žive sa tim. Zamislite da svakog dana baš vama neko ponavlja kako će ubiti vas, kako će pobiti celu vašu porodicu. Zamislite da morate da slušate nečija naređenja svakoga dana. Zapitajte se kako bi vam bilo I dobro razmislite o tome.


Smatram da treba već jednom preći taj strah od priznanja i zauvek se otarasiti toga. Rešenje svakako postoji i ne plašite se, već ga što pre potražite. Kada jednom pokrenete postupak, više vas ništa ne moše zaustaviti.
















You May Also Like

0 коментара